Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.


Пробиотиците

  • Пробиотиците са полезни микроорганизми, които подпомагат поддържането на баланса между полезните и вредни микроорганизмите в стомаха на човека. Те стимулират производството на естествените храносмилателни сокове и ензими, които помагат на стомашно-чревния тракт да функционира правилно.
    • при и срещу диария,
    • метеоризъм,
    Антибиотиците унищожават както вредните, така и полезните микроорганизми. Поради което обикновено се дължат проблемите от страна на храносмилателната ни система при лечение с тях. Това предразполага към развитието на чревни инфекции. Приемат на Био-Култ осигурява тези полезни микроорганизми за възстановяване на чревната микрофлора. Ниското количество или липсата на полезни микроорганизмите, отделящи млечна киселина, се отразява и на други органи.
    Обикновено става причина за:
    Имунитетът на организма като цяло зависи до голяма степен от полезните микроорганизми, населяващи червата. Веществата, които отделят не само уравновесяват локалната среда, но и влизат в някои метаболитни процеси. Пробиотиците подпомагат контролирането на имунния отговор. Особено полезни са при възпалителни чревни заболявания, като улцерозен колит и болест на Крон. Все още се изучава ползата им срещу рак на дебелото черво, кожни инфекции и синдрома на раздразненото черво.
    • Поддържат тялото в здравословно състояние по време на прием на антибиотици, като възстановява нормалната чревна микрофлора.
    • Предотвратяват и лекуват диария, включително и инфекциозна.
    • Подобряват смилаемостта на млечни продукти и други протеини.
    • Стимулират абсорбцията на лактоза при хора, които не могат да я усвояват.
    • Подпомагат цялостното храносмилане и подтискат прекомерното размножаване на болестотворни микроорганизми в храносмилателната система.
    • Подтискат гнилостните процеси в стомаха и червата.
    • Предотвратяват липсата на витамини от група В.
    • Намаляват риска от болести на стомаха.
    • Ограничават появата на вагинални инфекции и инфекции на отделителната система.
    • Стимулират имунния отговор.
    • Намаляват риска от алергии - хранителни алергии от мляко.