Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

 

Пробиотиците

Какво са пробиотиците?
Пробиотиците са полезни микроорганизми, които подпомагат поддържането на баланса между полезните и вредни микроорганизмите в стомаха на човека. Те стимулират производството на естествените храносмилателни сокове и ензими, които помагат на стомашно-чревния тракт да функционира правилно.

Пробиотиците помагат при следните случаи:
  • при и срещу диария,
  • метеоризъм,
Антибиотиците унищожават както вредните, така и полезните микроорганизми. Поради което обикновено се дължат проблемите от страна на храносмилателната ни система при лечение с тях. Това предразполага към развитието на чревни инфекции. Приемат на Био-Култ осигурява тези полезни микроорганизми за възстановяване на чревната микрофлора. Ниското количество или липсата на полезни микроорганизмите, отделящи млечна киселина, се отразява и на други органи.
Обикновено става причина за:
Имунитетът на организма като цяло зависи до голяма степен от полезните микроорганизми, населяващи червата. Веществата, които отделят не само уравновесяват локалната среда, но и влизат в някои метаболитни процеси. Пробиотиците подпомагат контролирането на имунния отговор. Особено полезни са при възпалителни чревни заболявания, като улцерозен колит и болест на Крон. Все още се изучава ползата им срещу рак на дебелото черво, кожни инфекции и синдрома на раздразненото черво.

Полезни действия на пробиотиците:
  • Поддържат тялото в здравословно състояние по време на прием на антибиотици, като възстановява нормалната чревна микрофлора.
  • Предотвратяват и лекуват диария, включително и инфекциозна.
  • Подобряват смилаемостта на млечни продукти и други протеини.
  • Стимулират абсорбцията на лактоза при хора, които не могат да я усвояват.
  • Подпомагат цялостното храносмилане и подтискат прекомерното размножаване на болестотворни микроорганизми в храносмилателната система.
  • Подтискат гнилостните процеси в стомаха и червата.
  • Предотвратяват липсата на витамини от група В.
  • Намаляват риска от болести на стомаха.
  • Ограничават появата на вагинални инфекции и инфекции на отделителната система.
  • Стимулират имунния отговор.
  • Намаляват риска от алергии - хранителни алергии от мляко.