Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

 Често задавани въпроси

Каква е ползата от мулти-щамовете?

Всеки пробиотичен щам има уникални свойства и ползи за здравето, тъй като многоклетъчният препарат трябва да има по-положителни ползи за по-широка гама стомашно-чревни оплаквания. Всички наши щамове са показали in vitro, че са в състояние да работят съвместно синергично. Неотдавнашно изследване на Chapman et al заключи, че "мулти-щамовете изглеждат по-ефективни от отделните щамове, включително щамове, които са компоненти на самите смеси". Затова ние вярваме, че по-голямото количество щамове в даден продукт е по-важно от дозата. Изследванията показват известни ползи от дози, които са по-ниски от 1 x 108 (100 милиона) CFU дневно.

Кога е най-доброто време от деня да вземете Bio-Kult?

Има различни разбирания кога е най-добре да се приема пробиотик.
Общата препоръка е да се вземат пробиотиците с живи бактерии  с храна, тъй като храната буферира киселинното рН на стомаха, което е предназначено да унищожи бактериите. Въпреки това, Bio-Kult се произвежда по начин (има защитно покритие), което му позволява да оцелее в киселинността на стомаха. Последните изследвания сочат, че живите бактерии се приемат директно, преди храната да им позволи да бъдат буферирани с киселинността, но и да достигнат дъното на стомаха преди по-голямата част от консумираната храна. Съществува и добавеният потенциален бонус на живите бактерии, подпомагащи храносмилането на храната в тънките черва, ако се приемат с храна. Традиционно те винаги са били консумирани като част от ферментирал хранителен източник като кисело мляко, кефир или кисело зеле. Може също да предпочетете да приемате капсулите с храна, за да осигурите по-голямо съответствие.

Безопасен ли е приемът на Bio-Kult дългосрочно?

Bio-Kult е формулиран и е безопасен да бъде използван в дългосрочен план. Понякога се налага прием в определени случаи като например след антибиотична терапия, пътуват в чужбина, облекчение на симптомите или да поддържане на  имунитет през зимните месеци. Някои от погълнатите бактерии могат да бъдат в състояние да колонизират в червата на лигавицата в краткосрочен план, докато други упражняват положителен ефект, докато преминават, преди да бъдат екскретирани чрез изпражненията. Ето защо се препоръчва редовен дневен прием, за да се поддържа балансирана чревна флора и да се подпомогне нашата храносмилателна и имунна система.
 
Кога ще видя ефект?
 
Bio-Kult е естествен продукт и подобрението, което виждате, ще варира между отделните хора. То може да варира от няколко дни до няколко месеца.
 
Има ли странични ефекти?

Нашите продукти съдържат висока концентрация на живи бактерии. Ако има патогенно претоварване в червата и започнете с висока доза, при малък брой хора може да се появят нежелани реакции като "подуване" за няколко дни.

                                                           Какъв е ефектът на умиране ( die off effect) ?
Ефектът на смъртта, известен също като реакция на Херксхаймър, наречен от един от германските лекари, идентифицирали този феномен "изцеляваща криза", е следствие от внезапно масово умиране на вредните бактерии. Може да се случи при някои хора, които за първи път приемат добавка от живи бактерии.
 
                                                            Какви са възможните симптоми?
Някои хора могат да имат временни симптоми като подуване на корема, гадене или главоболие. Тези симптоми могат да бъдат пренебрежими при някои, докато за малък брой хора симптомите могат да бъдат достатъчни, за да се спрат добавките.
                                                           Защо се случва това?
Когато определени патогенни бактерии, вируси или дрожди се унищожават, те отделят токсини, които могат да се абсорбират в кръвта. Това оказва натиск върху черния дроб за разрушаване на тези странични продукти, готови за елиминиране чрез здрави редовни движения на червата. Ако има пренаселване, което се разбива внезапно или тялото се бори с детоксикация или отделянето на тези токсини, натрупването може да доведе до временните симптоми, споменати по-горе.
                                                           Управление на симптомите
Въпреки че е окуражаващ знак, че патогенните бактерии, вируси и дрожди се убиват, симптомите за някои хора могат да бъдат много неприятни. За да се намали честотата и тежестта на тази реакция, препоръчваме бавно да взимате дозата, започвайки от ½ до 1 капсула. Капсулите могат да бъдат усукани и издърпани и прахът да бъде добавен към вода или студени / хладки храни. Ако се появят симптоми, препоръчваме намаляване на дозата или прекъсване за няколко дни, докато симптомите се понижат, преди да се повтори постепенното им въвеждане. Важно е да не унищожавате патогените по-бързо, отколкото тялото може да елиминира токсините. 2 милиарда CFU капсули на Bio-Kult позволяват на потребителя по-голям контрол при регулиране на приема на живи бактерии.
 
Защо са Bio-Kult капсулите в блистери?

Блистерирането на продукта предлага по-голяма гъвкавост и много по-висока защита срещу екстремни температури. По този начин се гарантира стабилността, целостта и качеството на продукта за всяка отделна капсула до края на срока на годност ( 2 години).
 
Защо моят Bio-култ има тъмни петна?

Формулата Bio-Kult се състои от целулоза и 14 живи бактериални щамове. Живите бактерии са естествено "оцветени" в цвят и това може да се види в капсулата Bio-Kult. Ако не можете да видите по-тъмни петна, това не означава, че в капсулата няма живи бактерии - това означава, че в една област на капсулата няма събиране на бактерии.
 
Дали Bio-Kult е подходящ за вегетарианци?

Bio-Kult, Bio-Kult Candéa и Bio-Kult Pro-Cyan са подходяящи за вегетарианци и са одобрени от Вегетарианското общество. Капсулите са на растителна основа подобна на желатин, те са направени от хидрокси-пропил-метил целулоза. Bio-Kult Infantis съдържа риба, така че не е подходяща за вегетарианци.
 
Могат ли те да бъдат взети по време на бременност?

Нашите продукти съдържат естествено срещащи се полезни микроорганизми, за които по-рано е доказано, че са безопасни за приемане по време на бременност. Винаги обаче препоръчваме да се потърси съвет от Вашия GP / здравен специалист, когато приемате каквито и да е било добавки.
 
Има ли ситуация, когато те не трябва да бъдат взети?

Те трябва да се предписват по усмотрение на лекаря по здравни грижи за бременни жени и в случаи на имуносупресия.
 
Дали Bio-Kult съдържат мляко или соя?

Всеки от нашите специфични живи бактериални щамове се нуждае от различни хранителни източници, за да подпомогне растежа им в културата. Кравето мляко и соята се използват при процеса на ферментация (въпреки че преминава през процес на филтриране няколко пъти) и в нашите криопротектиращи средства (защитно покритие, използвано върху нашите щамове преди сушене чрез замразяване за повишаване на стабилността). При тестване на крайните продукти Bio-Kult, съдържа минимални следи от млечни протеини; казеин и бета лактоглобулин, така че не биха били подходящи за тези с тежка алергия към мляко (към млечните протеини). Установихме, че количеството лактоза и соя е в долната граница на откриване. Изследванията също така показват, че много от нашите щамове произвеждат лактаза, ензим с недостатъци, страдащи от непоносимост към лактоза, необходими за разграждането на лактозата (млечната захар). Ето защо нашите продукти са подходящи за хора с лактозна непоносимост.
 
Дали Bio-Kult гамата не е ГМО?
Всички продукти от серията Bio-Kult са без ГМО. Имаме пълна сертификация от всички наши доставчици за всички съставки.
 
Дали Bio-Kult е глутен, ядки и яйца?
Продуктите Bio-Kult не съдържат глутен, ядки или яйца.
 
 
Мога ли да взема Bio-Kult едновременно с антибиотици?

Да, доказателства показват, че приемането на пробиотик едновременно с антибиотик може да намали честотата на диария ( антибиотик-асоциирана диария) . За най-добри резултати вземете добавката в противоположния край на деня спрямо антибиотика. Когато това не е възможно, вземете Bio-Kult най-малко три часа след курса на антибиотика.
 
При често рецидивиращи гъбични инфекции причинени от Candida. Пробиотиците дали са ефективни?

Доказателствата показват, че приемането на пробиотици може да помогнат за предотвратяване на повтарящи се гъбични инфекции.
Candida естествено се среща в човешкото тяло, но обикновено растежът и се контролира от полезните бактерии в червата. Промени в начина на живот и хранене, стрес, пътуване, прием на лекарства като антибиотици напр., както и редица заболявания могат да доведат до нарушаване баланса на чревната флора и свръхрастеж  на Candida, което предизвиква гъбични инфекции.

Пробиотиците дали са ефективни при синдром на раздразнените черва?
Доказателствата показват, че живите бактерии (като някои от щамовете, съдържащи се в нашите продукти) могат да намалят симптомите на синдрома на раздразнените черва като подуване и газове.

Пробиотиците дали са ефективни при IBD ( улцерозен колит и болест на Крон)?
Доказателствата показват, че увеличаването на броя на живите бактерии в тънките и дебелите черва  може да подобри здравето на пациентите, страдащи от възпалителна болест на червата. Живите бактерии няма да лекуват IBD, но е доказано, че намаляват симптомите на IBD.
 
Пробиотиците дали са ефективни при екзема?

Някои проучвания показват, че приемането на ежедневна жива бактерия хранителна добавка може да намали симптомите на екзема.
Виж повече на

Пробиотиците дали са ефективни при пропускливи черва?
Доказано е, че добавките на живи бактерии подобряват чревната пропускливост и намаляват възпалението при страдащи от синдром на пропускливите черва.
 
Пробиотиците дали са ефективни при диария на пътешественика?
Изследванията показват, че даването напробиотици на пътуващите намалява честотата на диария на пътешественика.
 
Истина ли е, че голямият брой щамове води до унищожаването им помежду си?
 
Неотдавнашно проучване заключи, че многобройните щамове изглеждат по-ефективни от единичните щамове като цяло. Ние вярваме, че по-широк брой щамове осигуряват по-широк спектър от ползи като цяло и многобройни щамове са начините, по които разбираме, че живите бактерии трябва да бъдат осигурени в природата и в чревната флора. Ние сме в състояние да гарантираме стабилността и броя на всички бактерии в продуктите Bio-Kult до края на срока на годност на продуктите.
 
Защо BioCult не трябва да се съхранява в хладилника?

Всички наши продукти са произведени по изключително висок стандарт (GMP акредитирани) в нашата фабрика  в Somerset - Англия (Пробиотикс Интернешънъл ООД), което ни позволява да осъществяваме пълен контрол на нашите стандарти за качество. Bio-Kult се произвежда по  най-новите техники. Самите живи бактерии са капсулирани (със защитно покритие) по време на лиофилизиращ процес (лиофилизация). Този процес спомага за защитата на бактериите от суровата кисела среда на стомаха (доказано при  in vitro тестове , за да оцелее при рН2 в продължение на 2 часа). Блистерите Bio-Kult предлагат допълнителна защита срещу влага и високи температури. Не се изисква охлаждане поради тази висока защита. Външна независима лаборатория на всеки 3 месеца извършва стриктни тестове на  устойчивостта на Bio-Kult, за кето получаваме сертификат.Това е и причината, за разлика от някои други компании, ние сме в състояние да гарантираме стабилност  до края на двугодишния срок на съхранение, когато се държи при стайна температура до 25 градуса по Целзий.